NIF's bestemmelser om barneidrett og idrettens barnerettigheter

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 31. Jan 2024

Vintersesongen er i gang, og vi ønsker med dette å minne alle klubber om at vi forholder oss til NIF's bestemmelser om barneidrett ved treninger og konkurranser, og at idrettens barnerettigheter gjelder for alle barn i vår idrett. 

Her er noen hovedpunkter fra bestemmelser om barneidrett: 

 • Barn på under 11 år, skal ikke rangeres i resultatlisten og det skal premieres likt i hele klassen - uavhengig av resultat. 
 • Klubber som organiserer barneidrett, skal ha en tillitsvalgt som som er ansvarlig for barneidretten. 
 • Det skal jobbes for å redusere tidsbruk og kostnader i forbindelse med barneidrett, slik at alle for mulighet til å delta på lik linje.

Les mer her: https://www.idrettsforbundet.no/tema/barneidrett/bestemmelser-om-barneidrett/

Her er noen hovedpunkter fra idrettens barnerettigheter: 

 • I barneidretten skal trygghet, sosialt fellesskap og mestring prioriteres høyt. 
 • Barn har rett til å si sin mening, velge hvor mye og hvor hardt de vil trene og om de skal delta i konkurranser. 
 • Idrettsaktiviteten skal være tilpasset barnas alder og utvikling. 

Les mer her: https://www.idrettsforbundet.no/tema/barneidrett/idrettens-barnerettigheter/ 


Takk til alle som gjør det trygt og givende for barn å delta i hundekjøring! Vi ønsker barn og unge velkommen til vår idrett :) 
Søk støtte til sommeraktiviteter for barn og unge sommeren 2024!

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 22. Jan 2024

NHF jobber for å løfte aktivitetstilbudet for barn og unge enda et hakk i 2024!


Vi oppfordrer alle våre klubber til å avholde aktiviteter for barn og unge, og i den forbindelse ønsker vi å tipse om gjensidigestiftelsens støtteordning til prosjekter "noe å glede seg til sommeren 2024" 

 • Søk støtte til gjennomføring av gratis sommeraktiviteter for barn og ungdom i skolens sommerferie (juni til august). 
 • Søknadsfristen er 1. mars 2024 klokken 16.00
 • Lag og foreninger som vil tilby aktiviteter for barn og unge kan søke om støtte fra Gjensidigestiftelsen
 •  Klubbene kan søke 30 000 - 300 000kr til gjennomføringen av aktiviteter

Ved å avholde gratis sommerleir, kan man gi mange flere deltakere muligheten til å være med og dermed åpne klubben for nye medlemmer. 

Info om prosjektet: Noe å glede seg til i sommer 2024 - Gjensidigestiftelsen

NHF ønsker å åpne idretten for flere barn og unge, og har derfor prioritert barn og unge i vår egen støtteordning "alle skal med". Vi har i denne ordningen særlig fokus på fellestreninger for barn og unge - og håper med dette at vi kan skape et helhetlig aktivitetstilbud der vi både fanger opp, og ivaretar nye medlemmer på en god måte. 

Ta en titt på "alle skal med" her: https://www.sleddog.no/next/p/71262/alle-skal-med

For å bli en bærekraftig og levende idrett er vi avhengig av å ha med oss unge utøvere, som kan være med å skape en fremtid for idretten! Vi inviterer med dette alle klubber til å bli med på dugnaden, og løfte barne - og ungdomsidretten vår! 

 
Medlemsportal + IdrettenOnline Medlems-App!

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 18. Jan 2024

Norges Hundekjørerforbund har nylig fått seg ny hjemmeside (www.sleddog.no) levert av IdrettenOnline. Den har forenklet hverdagen betraktelig for administrasjonen i forbundet og vi ser at det vil forbedre medlemshåndtering, kommunikasjon og aktivitet på tvers av organisasjonsleddene i forbundet.

Vi har derfor samtidig lansert gratis medlemsportal som kan tas i bruk av alle klubbene. 


Medlemshåndtering

Benytt din medlemsportal for å gi dine medlemmer en enkel måte å melde seg inn i klubben på. En god og komplett oversikt over dine medlemmer er startpunktet for å oppnå god kommunikasjon og å øke aktiviteten blant medlemmene.


Kommunikasjon

Det skal være raskt og enkelt å dele informasjon til dine medlemmer. Benytt medlemsportalen til å legge ut innlegg om hva som skjer eller send meldinger direkte til dine medlemmer og hør at det plinger i IdrettenOnline appen hos medlemmene.


Aktivitet

Det viktigste formålet til en idrettsklubb er å sørge for fysisk aktivitet blant medlemmene. Legg derfor inn de aktivitetene klubben tilbyr sine medlemmer og se påmeldingene strømme på så snart medlemmene får beskjed gjennom appen. I tillegg til klubbens egne aktiviteter kan medlemmene også finne gode aktiviteter fra forbundet.


Hjemmeside

Medlemsportalen er helt gratis å ta i bruk, men for de klubbene som ønsker en litt mer omfangsrik hjemmeside har vi også forhandlet gode avtaler og priser for å oppgradere fra medlemsportal. Prisene starter på 990kr/år avhengig av størrelse på klubben. Ta kontakt med www.IdrettenOnline.no for å finne ut mer.


Hvordan kommer jeg i gang?

For å hjelpe deg i gang tilbyr vår samarbeidspartner IdrettenOnline gratis opplæring over skjerm-deling.


 


For å booke tid går du inn på denne linken og velger "Opplæring av medlemsadministrasjon / medlemsportal":https://www.idrettenonline.no/booking/find


Last ned IdrettenOnline-appenNy klasseinndeling i Nordisk Stil - Det skal være givende å delta uansett nivå!

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 9. Jan 2024

Teknisk komitè nordisk stil vil jobbe for å gjøre grenen tilgjengelig og givende for flest mulig, uansett utgangspunkt, nivå og type hund! Det er derfor besluttet å innføre en tredelt klasseinndeling i ordinære løp, slik at alle som deltar får mulighet til å utvikle seg og oppleve mestring sammen med hunden sin på sitt nivå. Vi tror dette vil være et viktig tiltak for å gjøre konkurranser mer interessant både for satsende utøvere, mosjonister og nybegynnere - samt at man vil kunne få mer glede av å konkurrere med hunder av ulike raser. 

Ordinære klasser: 

OFoto: Audun Morgestadrdinære klasser er konkurranseklasser med NC/WC status, NM klasser, aldersbestemte klasser for yngre utøvere og konkurranseklassen for utøvere/hunder som satser på idretten. Klassen går på normaldistanse for gutt/pike/junior/senior. 5 - 30 km avhengig av konkurransen. I klassen kjøres det vanligvis med pulk, men det avholdes også løp med snørekjøring for denne klassen. Klassen har ingen kvalifisering.Mosjonsklasse:

Mosjonsklassen er en snørekjøreklasse tiltenkt deg som er ny i idretten eller ser på deg selv som en mosjonist. Klassen passer for deg som ønsker å utvikle deg selv og hunden innen idretten samtidig som dere konkurrerer mot andre utøvere med samme mål. Klassen passer særlig godt for hunder som ikke er avlet spesifikt for hundekjøring nordisk stil, men som liker å trekke.

 • Løpet følger NHF regelverk 
 • Lik eller tilnærmet lik distanse som de ordinære klassene, avhengig av hva som er distansen på det aktuelle løpet. 
 • Hunden må være 18 måneder og være vaksinert 
 • Du må ha lisens/engangslisens og medlemskap i klubb 
 • Klassen har en nedre aldersgrense på 16 år
 • Tidtaking, rangering og premiering til de 1/3 beste i klassen

Målet med klassen er at du skal få konkurrere mot utøvere på tilnærmet samme nivå, og kunne utvikle deg selv og hunden din innen idretten ut fra egne forutsetninger. 

NB: Klassen har en tenkt makstid på 1 t på 10 km. Dersom du vanligvis holder et lavere tempo enn dette, er miljøklassen et godt alternativ til deg.  

Miljøklasse: 

Miljøklassen en uformell klasse med valgfri kjørestil, der du kan teste deg selv og hunden din i en konkurransesituasjon. I denne klassen kan du stille til start med helt lave skuldre, og ha det gøy sammen med hunden din og med idretten uansett type hund, bakgrunn eller form. Klassen er også ideell for morgendagens konkurransehunder, som ikke enda er gamle nok for ordinære klasser. Husk å ta særlig hensyn til unge hunder.

 • Krever ikke lisens og du trenger ikke være medlem av klubb.
 • Kort distanse, vanligvis 4 - 7km
 • Hunden må være fylt 12 måneder 
 • Deltakerpremie til alle! 

Ta gjerne kontakt med arrangøren om du har spørsmål i forkant – vi hjelper deg gjerne. 

Vi vil i tillegg fortsette og avholde lavterskelløp som normalt. Her kan du delta uten lisens og uten medlemskap i klubb. 

Norges Hundekjørerforbund og TKN håper dette tiltaket vil være med å løfte kvaliteten på løpene våre! 

Vi ønsker alle sammen hjertelig velkommen på løp, og lykke til med sesongen! 

 
Frederikke er ny trenerutvikler i NHF!

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 8. Jan 2024

Vi ønsker Frederikke Borgen Risan velkommen som ny trenerutvikler hos oss! 

Frederikke vil følge opp et utvalg klubber på aktivitet og gi trenere veiledning og oppfølging. Frederikke vil i hovedsak jobbe i Innlandet, og vil ha mulighet til å gi klubbene som ønsker det tett oppfølging! 

Frederikke har mye erfaring med klubbarbeid og aktivitetsopplegg, gjennom utvikling av aktivitetsopplegg både i Oslomarka trekkhundklubb og i Hamar trekkhundklubb, gjennom trenerutdanning 1 og 2 via NHF, styrearbeid i klubb og verv i flere komiteer. 

Vi gleder oss masse til samarbeidet med Frederikke, og håper klubbene setter pris på ekstra ressurser i sin utvikling! 

Velkommen på laget!  
Endringer i NHF Sanksjonsreglement

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 5. Jan 2024

Et enstemmig styre vedtok i dag endringer i NHF Sanksjonsreglement §§ 2-2 og 2-5. 

- Disse nye endringene i NHF Sanksjonsreglementet sikrer at sanksjoner kun kan gis for hendelser eller saker som er innenfor en seks ukers tidsramme, og at avgjørelser tatt av løpsjuryen ikke kan sanksjoneres i ettertid. Dette sikrer både medlemmer og deltakere i hundekjøring et mer forutsigbart og rettferdig sanksjonssystem.

-Endringene er som følger:

Ny regel 1: 

§ 2-3 Tid:            

Hendelser eller saker det sanksjoneres mot, kan ikke være eldre enn seks (6) uker.

Ny regel 2:

§ 2-5 Saker det ikke kan sanksjoneres mot: 

Konkurranse- og arrangørregelverket sier at løpsjuryens avgjørelse er endelig,

det vil si at saker som har vært oppe til juryebehandling ikke er sanksjonerbare.


NHF Sanksjonsreglement 2024 oppdatert 5.1.2024.pdf

Med disse endringene sikrer Norges Hundekjørerforbund en mer rettferdig og transparent prosess når det gjelder sanksjoner i hundekjøring. Deltakerne kan nå være trygge på at de kun kan bli sanksjonert innenfor en seks ukers tidsramme, og at avgjørelser tatt av løpsjuryen ikke kan bli gjenstand for etterfølgende sanksjoner.(Tab for å godta)