Programmet for Åpent Fagforum 2024 er nå publisert!

Postet av Norges Hundekjørerforbund den 16. Mai 2024


Programmet for åpent fagforum er nå publisert og tilgjengelig under arrangementet i aktivitetskalenderen. (https://www.sleddog.no/next/events/p/1000107006/apent-fagforum). Fagforum avholdes annethvert år, de årene det ikke er ting. Formålet er å samle miljøet på en felles arena for å diskutere idrettens fremtid! Påmeldingen er fortsatt åpen, og vi oppfordrer alle som engasjerer seg i idretten til å ta del i dette! 

Årets program vil inneholde en felles del med spennende foredrag og en gruppedelt del med diskusjoner ledet av de tekniske komiteene. 

Blant foredragene har vi blant annet "Drømmen om Alaska" ved søstrene Ylva-li og Ronja Næss! 

"Søstrene Ylva-li (16) og Ronja (15) er lidenskapelige langdistanse hundekjørere. Fra de ble gamle nok til å kjøre juniorløp har de trent hundene sammen som et team og byttet på å kjøre juniorløp i Norge. Høsten 2023 setter ungdommene seg et skyhøyt mål om å bli de første norske til å delta i juniorløpene Willow 100 og Junior Iditarod i Alaska. Etter en lang høst og vinter med trening og planlegging reiser de to søstrene, sammen med resten av familien og 8 hunder, hele veien fra Meråker i Trøndelag til Anchorage i Alaska for å gjennomføre den store drømmen! I Alaska møter jentene ekstrem kulde, sint elg, fantastisk natur og ikke minst mange nye venner som deler samme lidenskap for hundekjøring." 

Virkelig tøffe og dyktige jenter! Vi gleder oss til både inspirasjon og kunnskap gjennom både dette og de andre foredragene under fellesdelen på fagforumet! 

Under de gruppedelte diskusjonene har hver tekniske komite satt opp egne program og spørsmål til diskusjon. Blant temaene vil det være spørsmål som: "Hvor er idretten om 5-10 år?", "Regel om kvalifisering til påfølgende heat i mellomdistanse, hvordan skal dette praktiseres? Hvilken prosentvis tid ønsker vi at benyttes?" og "Hva skal til for at flere klubber kan/vil arrangere løp og aktiviteter?", dette i tillegg til mange andre viktige spørsmål knyttet til idrettens utvikling. 

Fagforumet er en unik arena for å samle hele miljøet på et sted - for å finne gode løsninger på utfordringer, stake ut en felles retning og formidle kunnskap og erfaringer. Møt opp! Sammen blir vi gode!   Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.